Mantelzorg ondersteuner Drenthe: Respijtzorg  

Vanuit mijn werkervaring bij ………….. weet ik dat het essentieel is voor mantelzorgers om zo nu en dan ontlast te worden van het vele zorgen. Met mijn brede ervaringspakket kan ik u ondersteunen op vele verschillende gebieden van mantelzorg. U weet als geen ander hoeveel er komt kijken bij Mantelzorg en daar ondersteun ik u graag bij met respijtzorg. 

Wat is respijtzorg? Het klinkt misschien simpel: de zorg ondersteunen daar waar behoefte aan is. Dit hoeft niet te betekenen dat ik u letterlijke zorg ontneem, ik kan ook mee kijken met het regelwerk voor verschillende hulpverleners of de ziekenhuisbezoeken van de mantelzorg patiënt overnemen.

Vaak hebben mantelzorgers een familiale of vriendschappelijke band met de persoon waar ze voor zorgen en deze kan door het vele zorgen onder druk te komen staan. Juist tijdens een lang ziekte-bed of in een terminale fase is het essentieel dat u ook de ruimte heeft om emotionele zorg (een goed gesprek met een kopje thee) te geven of afscheid te nemen. Soms is het nodig dat een mantelzorg ondersteuner wat zorg uit handen neemt om overbelasting te voorkomen.

Doordat ik werk als zelfstandige is er heel veel mogelijk, kunt u zelf bepalen wat voor zorg u wanneer wilt ontvangen en krijgt u niet nog meer regelwerk erbij door onverwachte wisselingen van ondersteuners. Als er een klik is, help ik u graag. Soms kan een paar uur per dag ondersteuning al verlichting geven.

Ik kan zowel helpen bij de ADL-zorg, als bij ontspanning en lichaamsbewegings-activiteiten.

Ervaring

  • Ik heb ervaring in het ondersteunen van mantelzorgers door middel van: 

Horen wat er niet gezegd wordt

  • Een mantelzorg relatie is een intensieve relatie en kan ook zorgen voor emotionele of mentale problemen. Aandachtig luister en voel ik aan wat er speelt en kan ik op een ontspannen moment tussendoor eens een opmerking maken die tot inzicht brengt. 

Mantelzorger & patiënt

  • Door mijn brede pakket aan zorg-talenten kan ik snel schakelen en zowel voor jou als voor de patiënt een ont-zorgende hand zijn.