Ondersteuning bij de ADL / Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen

Waar de reguliere Thuiszorg gebonden is aan roosters en tijdslimieten, kunt u bij mij zelf bepalen hoeveel hoeveel tijd en aandacht u wilt.

Ik kan u helpen bij de ADL; wassen en aankleden, tanden poetsen, huid- en haarverzorging, steunkousen aantrekken etc. Alles in een tempo die u zelf bepaald. Het is belangrijk dat u zoveel als mogelijk zelf de regie in handen houdt. Wat u nog zelf kunt doet u natuurlijk zelf, evt. met een beetje ondersteuning van mij.

Naast de verzorgende taken observeer en luister ik aandachtig om eventuele veranderingen in handeling, beweging en/of gedrag te signaleren. Zo leer ik u steeds beter kennen en bouwen we langzaam een vertrouwensrelatie met elkaar op. Om het vooral ook leuk te houden vind ik humor en gezelligheid erg belangrijk!

Voor de mantelzorger kan het een hele ontlasting zijn als de algemene dagelijkse levensverrichtingen uit hand worden genomen omdat die dan weer meer de reguliere rol van partner, ouder of kind kan innemen.